Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

À l'interieur (Μέσα μου)







Τελικά οι Γάλλοι το 'χουν και στις ταινίες τρόμου. Πραγματικά αυτό το έργο θα σας ταρακουνήσει. Σκηνοθετημένο από τους Alexandre Bustillo και Julien Maury με τις Béatrice Dalle και Alysson Paradis αποτελεί την ενσάρκωση του κακού. Δε βασίζεται στο στοιχείο της έκπληξης και του ξαφνιάσματος για να τρομάξει. Δημιουργεί μια κλειστοφοβική ατμόσφαιρα την οποία χρησιμοποιεί για να ξετυλίξει ένα φρικιαστικό θέαμα.
Η ιστορία είναι απλή. Μια έγγυος γυναίκα (Alysson Paradis) δέχεται την επίσκεψη μιας σατανικής γυναικείας μορφής (Béatrice Dalle), η οποία δείχνει να θέλει να πάρει το αγέννητο μωρό της.
Είναι όμως τέτοια η σκηνοθεσία και η ατμόσφαιρα που δημιουργείται που θα κρατιέστε συχνά από το μπράτσο της καρέκλας ενώ αν είστε λίγο ευαίσθητοι, θα στρέψετε το βλέμμα σας αλλού σε πολλές σκηνές. Αυτό που ουσιαστικά σε σοκάρει σε αυτό το έργο είναι η ωμή βία. Παράλληλα, όμως, για τους λάτρεις του gore, αυτό σε εξιτάρει κιόλας! Προσωπικά, μετά από αυτό το έργο, τα Saw (Σε βλέπω) μου φάνηκαν παιδικά.
Θερμή παράκληση: μην το δείτε μεσημέρι και με τα φώτα όλα αναμμένα! Βάλτε το βράδυ, μόνοι στο σπίτι και σε σκοτεινό δωμάτιο. Καλή προβολή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου